Premierul Dacian Cioloș, în vizită oficială la Bruxelles

Data publicării:
ciolos

Dacian Cioloș se va întâlni cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar și cu membri ai Executivului european.

De asemenea, premierul român va avea un dejun de lucru cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, precum și întrevederi cu liderii grupurilor Popular European și Social Democrat din legislativul european.

Dacian Cioloș va prezenta prioritățile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România își propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european.

Discuțiile vor viza și fenomenul migrației, Uniunea Energiei și securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare evidențiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum și perspectivele țării noastre de aderare la Spațiul Schengen, informează site-ul guvernului.

Din delegație fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri