Surse: Guvernul prelungește starea de alertă pentru 30 de zile pe tot teritoriul României

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban se tine de bara de metrou in timpul unei vizite de lucru
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Guvernul se reunește miercuri în ședință extraordinară pentru a discuta prelungirea stării de alertă, precum și adoptarea raportului privind perioada stării de urgență, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.ro. Înainte de ședința executivului va avea loc și o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență unde vor fi analizate eventualele propuneri pentru perioada următoare. Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, motiv pentru care Guvernul va decide mâine prelungirea cu alte 30 de zile. Conform decizie CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului. De asemenea, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, susțin surse guvernamentale, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus și a evoluției pandemiei. Este însă posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 10 seara. 

„Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat recent, premierul Orban.

Toate propunerile vor fi însă analizate într-o ședință a CNSU, înaintea ședinței de guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri