Tăriceanu: Problema e cu Soroș și demersul lui pervers

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că că acţiunile miliardarului american George Soros prin care „o minoritate gălăgioasă„ doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii” reprezintă „un demers pervers”, informează Agerpres.

tariceanu ALDE Facebook
Călin Popescu Tăriceanu

El a făcut această declaraţie în contextul în care în media din România au fost publicate imagini cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi George Soros.

„Liderii politici din România, la nivelul majorităţii partidelor, nu înţeleg că au obligaţia de a apăra şi promova interesul naţional. Şi orice judecată pe care o fac şi orice acţiune pe care o întreprind ar trebui să fie pusă în lumina acestui element fundamental. Cordialitatea lui Juncker o cunosc. Este un fapt comun care se petrece. Eu nu îi dau niciun fel de conotaţie suplimentară că s-a îmbrăţişat cu Soros. Nu e problema cu Jean Claude Juncker. Este un om care este format în spiritul principiilor democratice”, a declarat Tăriceanu.

„Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros şi a reuşit, în bună măsură, este ca prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii şi să înlocuim sistemul de democraţie parlamentară care se bazează pe votul majorităţii cetăţenilor cu democraţia manifestaţiilor de stradă, unde o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii legitimată bineînţeles prin alegeri libere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea”, a adăugat președintele Senatului joi, la Antena 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri