Traian Băsescu spune că l-a sunat pe procurorul general. „Sper că veţi vedea în zilele următoare de ce”

Data publicării:
basescu - 7260050-Mediafax Foto-Dragos Savu-1

Reporter: Voiam să vă întreb despre declaraţia domnului procuror Niţu, care spunea că aţi sunat la cabinet la el, doar că nu v-a răspuns.

Traian Băsescu: Şi atunci eu ce să vă spun? Deci nu am vorbit.

Reporter: Ce intenţionaţi să îi transmiteţi? De ce l-aţi sunat?

Traian Băsescu: Doamnă, orice aş spune acum aţi spune: dar de unde ştim că e aşa? Şi eu sper că veţi vedea în zilele următoare de ce l-am sunat. Deci, a face o declaraţie să spun că nu mi-a răspuns, dar asta aş fi vrut să îi spun, e...

Replica fostului preşedinte vine după ce procurorul general a afirmat că Traian Băsescu l-a sunat la cabinet, după ce s-a pus sechestru în dosarul Nana.

Reporter: Traian Băsescu v-a sunat după ce aţi pus sechestru în dosarul Nana?

Tiberiu Nițu: A sunat la cabinet!

Reporter: Ce a cerut?

Tiberiu Nițu: La această întrebare nu eu vă pot răspunde. Cel care iniţiază un apel este cel care vă poate răspunde.

Reporter: Nu i-aţi răspuns?

Tiberiu Nițu: Nu. N-am avut nicio discuţie cu dumnealui.

Noile acuzaţii dintre cei doi au apărut la începutul săptămânii. Traian Băsescu a spus că a aflat, la finalul mandatului de preşedinte, că este posibil ca Tiberiu Niţu să fi împuşcat presupuşi terorişti în decembrie '89.

Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras. Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie, în declaraţia lui, că li s-a spus să tragă înspre Dorobanţi, unde se mişcau terorişti. Şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti”, a spus Traian Băsescu.

„Critici, afirmaţii care nu au niciun temei juridic. Nu insistaţi. Nu intenţionez să alimentez un subiect creat artificial. În 2015 să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea”, a fost reacția lui Tiberiu Nițu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri