Sari la conținut

Tudose, despre proteste: „Nu am văzut vreo palmă d-aia mare cu fiscalitatea”

Premierul Mihai Tudose a declarat, referitor la protestele de duminică seara, că legile justiției nu mai sunt în sarcina Guvernului și a negat că printre motivele de nemulțumire ale celor care au ieșit în stradă s-ar afla și modificările la Codul fiscal, respectiv trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

tudose se uita in sus_inquam ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

La ieșirea de la întâlnirea cu senatorii PSD, jurnaliștii au vrut să afle de la premier opinia sa despre zecile de mii de români care au protestat, duminică seara, împotriva legilor justiției.

Am avut eu 45.000 de oameni în stradă? Eu nu am auzit... Legile justiției sunt în Parlament. Deci, nu răspund eu ca și Guvern. În ceea ce privește modificările la Codul fiscal, își urmează cursul, sunt în Parlament”, a spus șeful Executivului.

„M-am uitat și eu la televizor aseară, da?. Bănuiesc că ne-am uitat la același televizor, da? Eu nu am văzut vreo palmă d-aia mare cu fiscalitatea”, a mai spus Tudose, la insistențele jurnaliștilor.

„Ce am înțeles eu din ce am văzut în stradă sau din ce a fost invocat în stradă este că trebuie să continuăm. Și am avut o discuție și cu ministrul de Finanțe, să explice mai bine, mai des ce se întâmplă, că nu scade leafa nimănui din sectorul privat și cu atât mai puțin la stat, cu câteva excepții cei care au avut acum, când stăm de vorbă, și lucrau la stat, niște salarii extraordinar de mari”, a mai declarat Tudose.

Duminică seara, 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pe aceeași temă