Exclusiv Turcan: E un lucru pozitiv că se vorbește despre un președinte al României ca posibil candidat la șefia NATO

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - VOT COMISII - LEGEA BUGETULUI DE STAT -
Ministrul Culturii, Raluca Turcan. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Raluca Turcan, lider PNL și ministrul Culturii, a declarat vineri seară, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, că în Partidul Național Liberal și în Coaliție nu au fost discuții cu privire la o candidatură a lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO, însă consideră că președintele României este un om care s-a impus în politica externă și de apărare a Alianței, iar faptul că sunt speculații în spațiul public cu privire la acest subiect e un lucru pozitiv.

„Administrația Prezidențială nu a confirmat această informație și suntem la nivel de speculații, dar faptul că se vorbește în România despre o posibilă candidatură la șefia NATO confirmă un lucru: președintele României este un partener puternic în cadrul Alianței, este un om credibil, s-a impus în politica externă și de apărare a Alianței. E un lucru pozitiv pentru că e prima oară când se vorbește despre un președinte al României ca posibil candidat la multe funcții internaționale. Speculațiile au fost și pentru alte poziții și asta confirmă ce am spus”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan, 

Întrebată dacă au existat negocieri în PNL sau în Coaliție despre o candidatură a președintelui Iohannis la șefia NATO, Turcan a spus: „Nu au existat discuții în PNL. Ați auzit ce a declarat premierul Ciolacu, că ar fi mândru ca președintele să ocupe o poziție internațională, însă discuții în Coaliție despre statutul președintelui nu au fost. S-a discutat când vor fi alegerile”.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri