Un caz care a iscat revoltă în online a schimbat o lege în timp record

Data publicării:
sistem electronic de vot in parlament_digi24

Emoţia simţită de utilizatorii de Facebook în cazul tinerei cu scleroză multiplă, care şi-a pierdut pensia de invaliditate după ce a publicat câteva poezii, a dus la schimbarea legii. Asta s-a întâmplat după ce liderul partidului de guvernământ, Liviu Dragnea, a fost tras la răspundere de internauţi pentru ce s-a întâmplat. Potrivit legii adoptate de Parlament, veniturile din drepturi de autor vor putea fi cumulate cu pensiile de invaliditate.

Legea a fost adoptată cu 267 de voturi pentru şi o abţinere.

Modificarea legii a fost propusă, după ce Ioana Laura Florescu, bolnavă de scleroză multiplă, şi-a pierdut pensia de invaliditate pentru că a câştigat 270 de lei în urma publicării unui volum de poezii.

Ioana Laura Florescu: „Îs super şocată, adică normal ar fi fost să se schimbe, pentru că era super stupidă legea, dar nu mă aşteptam în aşa puţin timp şi să am atât de mult sprijin din exterior”.

Lucru neobişnuit, schimbarea legii a fost adoptată în timp record. Politicienii au reacţionat la indignarea internauţilor faţă de situaţia poetei cu scleroză multiplă.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Era o lege nedreaptă, cum mai sunt multe alte legi. Ar fi bine să vorbim cu colegii, poate un grup, o comisie, poate împreună cu reprezentanţii unor ministere, să evalueze nedreptăţile din legi. Nu le ştim pe toate”.

Poeta pusă să dea înapoi pensia de invaliditate pentru că a câştigat câţiva lei de pe urma versurilor sale se bucură de efectul publicării poveştii sale

Ioana Laura Florescu: „Eu am zis că nu am de gând să mai public, dar poate mă răzgândesc şi atunci o să mai public şi măcar n-o să stau cu grija că mi se mai poate întâmpla chestia asta iar”.

Silviu Vexler, deputat: „Proiectul vine să corecteze o hibă legislativă pentru cei care primesc pensie de invaliditate şi care, din cauza unor formulări eronate, se puteau trezi în situaţia în care ar fi avut suspendată această pensie pentru că au primit drepturi de autor sau orice altă sumă”.

Legea va merge acum la Preşedinţie, pentru a fi promulgată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri