Sari la conținut

VIDEO. Mihai Tudose, glume pe seama oii lui Petre Daea

Premierul Mihai Tudose a făcut glume despre oi și „ambalajul” acestora, anunțând un ajutor de minimis pentru lună. S-a întâmplat în timpul ședinței de Guvern de astăzi.

Pe ordinea de zi de astăzi avem un punct al d-lui ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână. Nu era... nu, nu mai luați cuvântul, lăsați. Încheiem cu oaia. Înțeleg că dacă am terminat și cu lâna e gata, da?”, a spus premierul.

Pe 30 mai, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, motivând că „oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România – nu.

Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a spus Daea.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a spus că nu se pune problema schimbării brandului de țară în acest moment, dar că oaia ar fi un simbol potrivit.

Este vreo ruşine că discutăm despre simbolurile României, despre Mioriţa? Este vreo ruşine că ne folosim de legendele României? În primul rând trebuie să ne gândim că trebuie să promovăm România în interiorul ei, pentru că cei mai mulţi turişti sunt în interiorul României. Este vreo ruşine că le reamintim românilor de legende şi de simbolurile naţionale?”, a spus ministrul.

La începutul acestei luni, Daea a subliniat iarăşi rolul jucat de creşterea oilor în România. „Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe aceeași temă