Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la Ministerul Educaţiei

Data actualizării: Data publicării:
Congres PSD andronescu ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Ministru interimar al educaţiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.”, a scris Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul i-a avertizat pe miniştri că orice derapaj va duce la demiteri.

„Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.”, a mai scsris premierul.

Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, într-o emisiune la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat Andronescu.

În locul Ecaterinei Andronescu a fost propus, interimar, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri