Video Regele Charles al III-lea iubește România. În luna mai a revenit în satul Viscri, după 3 ani

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost în România in viscri
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost în România în luna mai, după trei ani de pauză din cauza pandemiei. Foto: Captură Digi24

Regele Charles al III-lea, îndrăgostit de România, a fost anul acesta la casa pe care o are în Viscri. El s-a întors în țara noastră după 3 ani de pandemie, s-a revăzut cu localnicii de acolo, iar apoi s-a oprit la Roadeș, unde are în plan să ajute la renovarea bisericii din sat.

Lui Charles îi place să exploreze ținuturile Transilvaniei. El s-a întors după 3 ani de pandemie în România. După ce a vizitat Covasna, următoarea oprire a fost în satul Viscri. Regele britanic deține aici o casă în care se pot caza turiști. Sunt planuri ca în interior să fie amenajate o expoziție, o cafenea și un magazin cu produse tradiționale.

Cezara Scutari - jurnalist Digi24: Viscri, cu 500 de locuitori, a devenit renumit în întreaga lume. Este o destinație turistică foarte iubită din Transilvania. Și anual 50.000 de persoane vin din diferite țari, fie din Europa, fie din Statele Unite, fie din Australia.

Localnicii din zonă l-au întâmpinat, ca de fiecare dată, pe cel care acum a devenit noul rege al Marii Britanii.

- Am zis să îl întâmpinăm și noi, să îl vedem. Este un adevarăt ambasador. Dacă nu era el să tot vină pe aici, nu știu dacă aș fi venit în zonele astea.

Printre admiratori este și Katerine. De origine americană, locuiește acum în Viscri. L-a mai văzut pe prinț în 2019.

- I-am dat un tablou făcut de mine. I-am spus, am un cadou pentru dumneavoastră. Credeam că o sa îmi zică un simplu mulțumesc. Dar a întrebat: Wow, ce e asta? Și am vorbit despre picturile mele și a fost foarte de treabă.

O oră a stat regele Charles al III-lea în casa din Viscri. La ieșire a salutat mulțimea. Apoi a făcut o scurtă oprire și la Roadeș. A admirat casele și a vorbit cu muncitorii care reparau o casă veche de peste 100 de ani.

Regele are în plan să ofere sprijin financiar pentru restaurarea bisericii din Roadeș: Se pare ca va fi o cooperare, pentru că aceste biserici fortificate nu se pot salva decât dacă lucrăm împreună.

Regele Marii Britanii a stat câteva zile în România în luna mai. La București a avut o întâlnire cu Președintele României Klaus Iohannis, principesa Margareata și principele Radu.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri