Români, complicii mafioților italieni. Membrii reţelei au furat 1 milion de euro

Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop

Zeci de români sunt anchetaţi după ce ar fi furat datele bancare a 200 de oameni. În ultimii trei ani, ei au acţionat alături de o grupare mafiotă din Italia, cu ajutorul căreia au furat un milion de euro, spun anchetatorii.

Reţeaua infracţională ar fi recrutat mai mulţi tineri, cetăţeni români, în vederea lansării unor atacuri phishing împotriva clienţilor a două bănci comerciale din Italia.

Membrii reţelei, români şi italieni, trimiteau mail-uri în care se dădeau drept reprezentanţi ai băncilor la care oamenii aveau conturi. Le spuneau că sistemul băncii a fost modificat şi trebuie să acceseze o adresă de internet pentru a-şi actualiza contul. În momentul în care clienţii intrau pe acea pagină şi introduceau datele bancare, ele erau trimise automat către membrii reţelei. Banii victimelor erau scoşi apoi din bancomate, atât în România, cât şi în Italia.

Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională era specializată în comiterea unor infracţiuni informatice şi de spălare a banilor, respectiv lansarea de atacuri phishing împotriva unor bănci comerciale. În urma activităţii infracţionale, au fost compromise conturile a aproximativ 200 de victime, cetăţeni ai Uniunii Europene, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 1.000.000 de euro”, anunţă Poliţia Română. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri