Colegiul Medicilor, despre vaccinul anti-COVID: „Este cea mai bună opţiune pentru a lupta cu această pandemie”

Data publicării:
doze de vaccin anti-covid si seringa
Vaccin anti-Covid-19. Foto: Profimedia images

Colegiul Medicilor din România salută autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 şi lansează un apel către medici să pună la dispoziția pacienților toate datele pe care le au. Președintele Colegiului, Daniel Coriu, afirmă că vaccinarea este „cea mai bună opţiune pe care o avem în acest moment la dispoziţie pentru a lupta cu această pandemie”.

„Această autorizare era aşteptată de mult timp de către comunitatea ştiinţifică naţională, corpul medical şi populaţie, reprezentând o speranţă de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 şi reîntoarcerea la normalitate. (...)

Profesioniştii din domeniul sănătăţii reprezintă segmentul din populaţie cel mai puternic afectat de consecinţele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar şi empatie şi compasiune pacienţilor şi familiilor suferinde. Resimţim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase.

Vaccinarea este cea mai bună opţiune pe care o avem în acest moment la dispoziţie pentru a lupta cu această pandemie”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, potrivit unui comunicat de presă.

Colegiul Medicilor din România salută autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către autorităţile europene şi recomandă corpului medical să se informeze din surse autorizate pentru a decide în cunoştinţă de cauză să se vaccineze, precum şi pentru a informa corect şi complet populaţia.

„Acest vaccin reprezintă, din perspectiva mea, un instrument eficace în lupta cu această pandemie şi cred că este important ca noi, corpul medical, să ne informăm cu privire la dovezile ştiinţifice consecutive studiilor pentru acest vaccin şi să aducem aceste date corecte, cu transparenţă şi responsabilitate către pacienţii noştri. Susţin vaccinarea COVID-19 în România”, a precizat și dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, secretar general al Colegiului Medicilor din România.

Colegiul Medicilor lansează un apel către autorităţi să asigure derularea în condiţii bune a acestei campanii de vaccinare „fără precedent”. CMR va urmări şi deciziile viitoare ale autorităţilor de resort privind noi vaccinuri care să contribuie la oprirea COVID-19 şi, de asemenea, îşi reafirmă sprijinul în oferirea de informaţii corecte, bazate pe dovezi ştiinţifice, referitoare la această pandemie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri