Iaşi: Starea copilului tratat cu ciocolată este mult îmbunătăţită

Data actualizării: Data publicării:
Ciocolata neagra

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi au salvat viaţa unui copil care la patru ani cântărea cât un bebeluş de nouă luni, după aproape patru luni greutatea acestuia fiind aproape dublată în urma unui tratament în care a fost inclusă şi ciocolata neagră.

Prof.univ.dr Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, a declarat, vineri, că starea băiatului în vârstă de patru ani, din comuna Româneşti, este acum stabilă. În luna septembrie, când a fost adus la spital, băiatul cântărea doar şapte kilograme, greutatea unui copil de nouă luni. Acum cântăreşte 12 kilograme.

Potrivit medicului Marin Burlea, copilul va putea fi externat în aproximativ patru luni, timp în care va mai fi supus celei de-a treia intervenţii chirurgicale.

"Are mai bine de trei luni de când este în serviciul nostru. În mod surprinzător, şi în acelaşi timp pentru noi, cadrele medicale, evoluează neaşteptat de bine. El a suferit o serie de intervenţii chirurgicale pentru că avea reflux gastro-esofagian sever, pe un fond malformativ. După ce s-a intervenit chirurgical, s-a creat o stenoză foarte restrânsă a esofagului distal. A fost nevoie de o nouă operaţie pentru a-i face dilataţii, cu ajutorul bujiilor Savary, o tehnică care se foloseşte în serviciul de endoscopie intervenţională. În felul acesta i-am oferit posibilitatea să se alimenteze", a declarat prof.univ.dr Marin Burlea, care este şi preşedintele Societăţii Naţionale de Pediatrie.

Un factor important care a contribuit la creşterea în greutate a copilului, susţine medicul, a fost administrarea de ciocolată neagră în scop terapeutic.

"Este dovedit în literatura medicală, ciocolata, în special ciocolata neagră, are efect stimulativ asupra metabolismului triptofanului, care la rândul său este implicat în geneza serotoninei, hormonul fericirii. În afară de faptul că îi creşte lui calitatea vieţii, în acelaşi timp are impact pozitiv şi asupra dezvoltării sale intelectuale. Copiii care consumă ciocolată neagră în anumite perioade sunt mai deştepţi şi mai performanţi şi cu o dezvoltare fizică şi intelectuală mai bună", a declarat prof.univ.dr Marin Burlea.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...