Studiu. Țigările electronice dublează riscul de infarct

Data publicării:
World Health Organisation Calls For Regulation Of Ecigarettes
Foto: Gulliver/Getty Images

Țigările electronice folosite zilnic dublează riscul de infarct, atrag atenția cercetătorii. Iar combinarea țigărilor clasice cu cele electronice este cu mult mai periculoasă pentru sănătate decât folosirea unui singur produs, riscul de infarct crescând de 4,6 ori. Este concluzia la care au ajuns specialiștiid de la Universitatea din California, San Francisco.

World Health Organisation Calls For Regulation Of Ecigarettes
Foto: Gulliver/Getty Images

Este primul studiu care analizează legătura dintre țigările electronice și infarct. Veștile bune aduse de acest studiu este că riscul de infarct scade imediat după încetarea folosirii acestor produse, scrie upi.com.

„Cei mai mulți adulți care folosesc țigările electronice continuă să fumeze și țigările clasice. În timp ce oamenii cred că reduc riscul de probleme de sănătate, am aflat că riscul crescut de infarct se adaugă altor probleme de sănătate provocate de țigările clasice,” a precizat dr. Stanton Glantz, de la Universitatea din California, San Francisco.

Deși țigările electronice eliberează un nivel mai scăzut de substanțe carcinogene decât țigările clasice, ambele conțin toxine care au fost asociate cu un crescut risc de boli cardiovasculare.

Cercetătorii au analizat date de la 69.542 de fumători cu vârste peste 18 ani care au participat la un studiu ținut între anii 2014 și 2016 de Biroul pentru recensământ al SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri