Toți răniții atacului de la Spitalul Săpoca au fost aduși la București. Care este starea lor

Data actualizării: Data publicării:
salon de spital aparatura

Toți cei nouă pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău au fost transferați în unitățile din București, arată Ministerul Sănătății. Aceștia au traumatisme cranio-cerebrale după ce au fost atacați de un bolnav cu un stativ de perfuzii, scrie Mediafax. Cel puțin trei dintre ei sunt în stare gravă.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacienții au vârste de peste 60 de ani. Unii dintre aceștia sunt conștienți și li se fac investigații, însă alții sunt în stare gravă și urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale.

Sunt doi pacienți internați la Spitalul Floreasca, doi pacienți la Spitalul Sf. Pantelimon București, trei pacienți au fost preluați de Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, iar alți doi pacienți sunt la Spitalul Universitar.

Pacienți în stare gravă

La Spitalul Sf. Pantelimon, un bărbat de 70 ani este în stare gravă: comă profundă, hematoame intracraniene, fractura mandibulă. A venit intubat de la Buzău. 

La Spitalul de Urgență Floreasca, un pacient are traumatism cranio-cerebral și facial grav. Este intubat. La reevaluarea CT, s-a dovedit că leziunile intracerebrale, hematom și dilacerare, sunt staționare. Pacientul este în ATI politraumatisme.

La Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral care este în investigații suplimentare și care va suferi o intervenție chirurgicală.  Investigațiile imagistice (CT) arată că are fractură cu înfundate fronto-temporo-parietală stg, hemoragie subarahnoidiană posttraumatică, hematom subdural fronto-temporo-parietal, fractură orbită stg. Echipa neurochirurgicală urma să intre în sala de operație pentru evacuarea hematomului subdural, pacientei urmând să-i fie monitorizate funcțiile vitale 24/24 de ore.

Patru persoane au murit după ce un bolnav care se internase voluntar pentru probleme de alcoolism a atacat în toiul nopții, cu un stativ de perfuzii, pacienții internați în două saloane de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău. Treisprezece oameni au căzut pradă furiei lui. Trei dintre victime au murit pe loc, o a patra persoană decedând ulterior la Spitalul Județean de Urgență. Atacatorul s-a luptat apoi cu polițiștii până a fost imobilizat. Polițiștii veniseră întâmplător la ora aceea la spital pentru a aduce o altă persoană turbulentă.

În urma atacului, bărbatul de 38 de ani care a atacat pacienții a rămas internat la același spital cu diagnostic de sevraj etilic. El a fost sedat și este păzit, urmând a fi audiat de procurori care au început urmărirea penală pentru omor calificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri