Un biolog renumit, replică pentru medicii coronasceptici: "Calitatea profesională nu a fost asigurată. Avem destui proști cu diplomă"

Data publicării:
teoriile conspiratiei privind pandemia
Medicii încă se confruntă cu opoziție la vaccinarea anti-Covid din cauza teoriilor conspirationiste. Imagine ilustrativă. FOTO: Getty Images

Biologul Răzvan Popescu-Mirceni a vorbit la Digi24 despre importanța vaccinării anti-Covid și i-a criticat pe cei care, inclusiv medici, promovează teorii conspiraționiste și transmit mesaje antivaccinare.

"Important este să ne vaccinăm pentru că așa putem reduce extrem de mult riscul unor simptome mai dificile care să ne pună chiar și viața în pericol, putem reduce foarte mult numărul de victime.

Inevitabil, vom scăpa de problemele legate de acest virus în 2 – 3 ani, asta e evoluția naturală.

De virus putem să scăpăm în două moduri – unul este calea naturală, care presupune inevitabil un număr mult mai mare de victime și s-ar duce spre ce au pățit suedezii, imunizarea de turmă s-ar produce natural, dar rezultatele nu sunt foarte bune.

Sau, putem să producem imunizarea cu ajutorul vaccinurilor, reducând numărul de victime și de cazuri dificile", a declarat Răzvan Popescu-Mirceni.

Dacă măcar jumătate din populație se imunizează, riscul de creștere a numărului de victime va fi mult mai mic. Global, procentul e unul care poate fi considerat suficient, a spus biologul.

"Din păcate sunt foarte mulți oameni lipsiți de educație care, în ciuda faptului că nu au cunoștințe în domeniu, se pronunță, au acces către public și promovează teorii fără bază reală. Nu doar în România. Și asta duce la creșterea numărului celor care nu au încredere în vaccin sau sunt predispuși spre teorii conspiraționiste.

Din păcate, calitatea profesională, dacă ești într-un domeniu nu a fost asigurată, asta e o problemă a sistemului de educație. Peste tot sunt probleme ale sistemului de educație.

Avem destui proști cu diplomă, nu mă refer la medici, musai. În orice specializare sunt oameni care nu au pregătire, dar au diplomă, știm cum s-au cumpărat diplomele, cum au apărut doctorate.

Fiți convinși că, din păcate, s-a întâmplat asta și în domeniul medicinii. Sunt și oameni care pot fi predispuși către aceste teorii ale conspirației, chiar dacă teoretic pe ușa lor scrie medic", a afirmat biologul.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri