Șefa Centrului Naţional de Control al Bolilor Transmisibile: „Este mai mult decât evident faptul că tulpina Delta este dominată”

Data publicării:
Illustration of coronavirus particles (blue spheres) budding from an infected human cell
Rata de reproducere a variantei Delta a coronavirusului este mult mai mare decât la tulpinile anterioare Foto: Profimedia Images

Adriana Pistol, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a anunțat vineri că tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 este dominantă în prezent, nefiind înregistrate în ultimele 3-4 săptămâni tipuri noi de tulpini ale acestui coronavirus.

„Până la data de 3 octombrie, din totalul de 4.522 de tulpini care au fost secvenţiate, respectiv 58,8% au fost numai cu varianta Delta. În mod practic, de 3-4 săptămâni nu mai înregistrăm şi alte tipuri. Este mai mult decât evident faptul că tulpina Delta este dominată”, a declarat Adriana Pistol vineri.

România a înregistrat vineri un nou record în privința deceselor provocate de noul coronavirus. Au fost raportate 385 de decese, din care 357 s-au produs în ultimele 24 de ore, iar alte 28 sunt decese anterioare, produse în ultimele luni, dar neraportate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Curtea Spitalului Universitar din București era plină plină de ambulanțe vineri, care aduc tot mai mulți pacienți infectați cu COVID. Situația este critică, deoarece unitatea sanitară nu mai are niciun loc liber în secții, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Bolnavii ajung în unitățile de primiri urgențe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în așteptarea eliberării unui loc.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri