Șefii CNCAV au discutat cu reprezentanții cultelor religioase despre adaptarea practicilor religioase la măsurile de protecție sanitară

Data publicării:
Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu, cu masti pe figura, in vizita la un centru vaccinare
Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu la un centru vaccinare. INQUAM Photos / Octav Ganea

Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, s-au întâlnit vineri cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte, cu care au discutat pe marginea vaccinării împotriva SARS-CoV-2. La întâlnire au participat reprezentanți a 17 dintre cele 18 culte religioase din România, potrivit unui comunicat CNCAV.

Printre temele discutate, a fost și „modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară”, potrivit comunicatului.

Totodată, discuțiile au vizat și campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației. 

„Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiții procesul de vaccinare la nivel național, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri și deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil și sigur. Ne exprimăm întregul sprijin și disponibilitatea pentru identificarea celor mai bune soluții care să susțină ritmul campaniei de vaccinare și acoperirea indicelui de imunizare in rândul populației”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Totodată, reprezentanții celor 17 culte religioase prezenți la întâlnire (din totalul de 18 culte din România) au declarat că susțin „procesul de informare a credincioșilor cu privire la Campania de vaccinare împotriva COVID-19”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri