Ambulanţă în misiune, răsturnată în intersecţie. Şoferul vinovat de accident a dispărut

Data publicării:
ambulanta rasturnata

Ambulaţa venea din localitatea Târgu Bujor, de unde preluase un pacient cu probleme cardiace grave.

Pe un bulevard din Galaţi a fost lovită de un autoturism care venea dintr-un drum secundar şi care nu a acordat prioritate ambulanţei, care avea şi semnalele luminoase şi acustice pornite. În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat şi a suferit pagube grave.

Pacientul se află internat în secţia de Terapie Intensivă cu un traumatism toracic minor, cu o fractură de coaste care nu s-a complicat şi o plagă la nivelul sprâncenei drepte”, a spus Lucica Grigorică, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi.

Şoferul ambulanţei şi asistenta medicală au suferit şi ei traumatisme cranio-cerebrale şi alte leziuni. În timp ce oamenii încercau să-şi revină din şocul impactului, şoferul care a provocat accidentul a dispărut.

Poliţia Rutieră efectuază verificări sub aspectul infracţiunilor de vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi găsiţi toţi cei implicaţi şi traşi la răspundere penală”, a spus Aurelian Ropotan, purtător de cuvânt la Poliţia Rutieră.

Şi mai grav este că ambulanţa implicată în accident nu mai poate fi folosită, o veste extrem de proastă pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi.

Şi-aşa aveam puţine ambulanţe, iar ambulanţe de urgenţă la Targu Bujor nu mai avem acuma deloc, pentru că celalalte două sunt în service. Urmează să detaşăm o ambulanţă de la Galaţi, pentru a putea face faţă încontinuar”, a spus Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

O ambulanţă de la Galaţi va fi transferată în localitatea Târgu Bujor, pentru ca medicii să poată face faţă solicitărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri