Sari la conținut

Blocaj pe linia tramvaiului 41. Zeci de tramvaie au fost oprite

Mai multe tramvaie de pe linia 41 din București au rămas blocate în zona Virtuții, deoarece liniile de înaltă tensiune au înghețat.  Circulaţia tramvaielor a fost reluată duminică în ambele sensuri, în jurul orei 14:30, după ce pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel, sens Piaţa Presei

Actualizare 15:15Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost reluată duminică în ambele sensuri, în jurul orei 14:30, după ce pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel, sens Piaţa Presei, un tramvai s-a defectat din cauza depunerii de gheaţă pe reţeaua de contact, iar pentru preluarea călătorilor de pe traseu a fost introdusă linia naveta de autobuze 641, conform unui anunţ publicat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) pe Twitter.

Autobuzele vor circula până se va restabili intervalul de succedare a mijloacelor de transport, precizează RATB, scrie Agerpres.

"La Pod Ciurel au ajuns echipajele de intervenţie, iar cauza este depunere de gheaţă, pe reţeaua de contact, tramvaiele sunt blocate pe ambele sensuri. La ora 13:25, RATB a introdus linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, iar la ora 13:31, de la capăt de linie Ghencea, pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41", a scris compania pe Twitter


În imagini se poate vedea și o echipă de intervenție care încearcă să remedieze situația.

Un telespectator ne scrie că a numărat cel puțin 20 de tramvaie oprite și că se circulă cu dificultate și pe șosea, deoarece masiniile de intervenție blochează câte o bandă pe fiecare sens.

Oficialii RATB au pus la dispoziție călătorilor linia de autobuz 641, pentru ca aceștia să poată ajunge la destinație.

Aceasta, în condițiile în care operațiunea de debolcare a tramvaielor va fi de durată, din cauza frigului.

Capitala se confruntă cu fenomenul freezing rain (ploaie înghețată). Din acest motiv au fost amânate și mai multe zboruri de pe aeroportul Otopeni.