Legătura dintre degivrarea avioanelor și tonele de pești morți din lacurile Bucureștiului

Data publicării:
pesti morti lacu morii

S-a descoperit una dintre cauzele dezastrului ecologic de luna trecută din lacurile din Nordul Capitalei. Inspectorii de mediu au constatat că materialul de degivrare, folosit la dezgheţarea pistelor şi avioanelor, a ajuns în lacurile unde au fost găsite tone de peşti morţi. Garda de Mediu Ilfov a dat amenzi în valoare de 290.000 de lei.

Emil Grigore, comisar şef la Garda de Mediu Ilfov: „Elementele constatate în zonă ne-au dus cu gândul la Compania Aeroportuară. Din verificările făcute la această companie, s-a constatat că dânşii au folosit o cantitate foarte mare de substanţă degivrantă.

Am solicitat informaţii şi de la Institutul Meteorologic, care ne-a spus că în zilele respective a fost ploaie îngheţată, exact aşa au spus dânşii, iar materialul folosit, materialul degivrant, a fost în cantităţi foarte, foarte mari.

Compania Aeroportuară a fost sancţionată, doi operatori de handling aflaţi în contract cu această companie au fost şi dânşii sancţionaţi. Cartierul rezidenţial, de asemenea, a primit două sancţiuni, una pentru lipsa de reglementare şi alta pentru abandonarea apelor menajere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri