CONSTANŢA. Un bărbat a încercat să-şi vândă copilul cu 10.000 de lei

Data publicării:
tata

Un bărbat din Constanţa este acuzat că ar fi încercat să îşi vândă fetiţa de doar 8 ani. El i-ar fi făcut oferta chiar unei verişoare, iar în schimbul micuţei ar fi urmat să primească 10.000 de lei. Femeia nu a fost însă de acord şi a anunţat poliţia. Bărbatul nu este la prima ispravă de acest gen. El ar fi încredinţat un alt copil unei familii din Cipru. Cei de la Protecţia Copilului au început o anchetă, iar autorităţile il cercetează pe tată în stare de libertate.

În faţa unor astfel de acuzaţii, bărbatul se apără spunând că şi-a încredinţat copilul verişoarei sale pentru a-i ţine de urât. 

Verişoara sa ar fi vrut să păstreze fata în continuare, dar tatăl copilului i-ar fi cerut pentru acest lucru 10.000 de lei. Bărbatul are însă o altă variantă.

„Venea mereu o perioadă, apoi nu a mai venit. Am sunat cu o zi înainte de Paşte să-mi aducă fata, dar nu mi-a răspuns la telefon. Nici măcar nu a venit ea cu fata la mine, a venit fratele ei. Am oprit fata, iar pe el l-am dat pe poartă afară”, a spus Jean Blogoveanu, tatăl acuzat, care a negat că ar fi cerut bani în schimbul fiicei sale.

Femeia care a avut până acum grijă de copil a anunţat însă oamenii legii.

„Poliţiştii verifică o serie de aspecte, având în vedere că femeia a precizat că familia respectivă s-a prezentat la aceasta şi a solicitat în schimbul încredinţării minorei o sumă de bani”, a declarat Gelu Manolescu, purtător de cuvânt la IPJ Constanţa.

Nu este prima oară când bărbatul este acuzat că ar fi vrut să-şi vândă copiii. Cu cinci ani în urmă, el ar fi încredinţat un copil în vârstă de un an unei familii care se afla în Cipru. Dar şi pentru această acuză bărbatul are o scuză, afirmând că totul s-a făcut legal, cu procură pentru naşul copilului.

În acest caz a fost sesizată şi Protecţia Copilului. Autorităţile încearcă acum să afle şi care este situaţia copilului din Cipru, dat în îngrijire tot fără forme legale. Tatăl care ar fi încercat să-şi vândă copilul va fi cercetat în stare de libertate.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri