Copii sedați în centre de plasament. News.ro: Unul din medicii implicați, judecat într-un dosar cu rețete false

Data publicării:
medic doctor pacient GettyImages-151262785-1

 

Foto: Gulliver / GettyImages

Sursele arată că la audieri se află şi medicul Victoriţa Boţoagă, cadrul medical care a semnat pentru medicamentaţia cu efecte psihotrope prescrisă mai multor fete de la Centrul de Plasament Sfânta Maria din Sectorul 1 al Capitalei.

Aceleaşi surse afirmă că medicul specialist care a prescris medicamentele, despre care anchetatorii arată că nu puteau fi administrate tinerelor, este Ramona Gheorghe. Potrivit surselor citate, specialistul a stabilit medicaţia, iar doctorul elibera medicamentele atunci când fetele aveau presupusele crize.

Victoriţa Boţoagă este trimisă în judecată la Tribunalul Bucureşti în dosarul în care 20 de farmaciști şi 9 medici sunt acuzaţi de emiterea de reteţe medicale falsificate compensate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe numele unor falși pacienți. Prejudiciul adus CNAS este de aproximativ două milioane de lei.

În noul dosar, în care joi s-au făcut 19 percheziţii, anchetatorii au ajuns la concluzia că angajaţii centrului de plasament Sfânta Maria îşi însuşeau în mod constant produse de curăţenie şi medicamente, bunuri alimentare, haine, electrocasnice, cosmetice, dar şi diverse sume de bani care proveneau din sponsorizări sau donaţii destinate fetelor din centru, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, dacă beneficiarele centrului îi „deranjau” pe supraveghetori, acestea erau internate în sanatoriu câte o lună, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri