Iarna aceasta, locuitorii din Târgovişte fără centrale proprii nu vor avea căldură în case

Data publicării:
flacara aragaz - 3308057-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-2

Autorităţile locale ridică neputincioase din umeri: pentru şcoli şi instituţii va cumpăra Consiliul local centrale termice, dar pentru apartamente....fiecare se descurcă cum poate.

În tot oraşul Târgovişte nu mai curge apă caldă încă din luna mai. Şi nici nu se va rezolva problema curând. Singura societate de termoficare a acumulat datorii istorice şi va fi închisă. Oamenii sunt deja îngrijoraţi. În pragul iernii, nu au bani să-şi instaleze centrale termice şi riscă să îngheţe în casă.

Cei mai tineri au găsit rapid soluţia: au făcut un credit pentru a-şi instala o centrală termică. Şi lor le va fi însă greu pentru că la iarnă vor avea de achitat şi căldura şi rata la bancă.

În ultimele patru luni, de când au început problemele autorităţile locale au găsit soluţia numai pentru şcolile şi instituţiile publice din oraş: consiliul local va cumpăra 30 de centrale termice mai mari. Pentru restul apartamentelor însă edilii nu au soluţii.

Cei care nu vor putea să îşi monteze centrale termice vor putea să se încălzească electric, urmând să beneficieze de subvenţii pentru încălzirea din această iarnă”, spune viceprimarul oraşului, Ioan Ţuţuianu.

Subvenţiile nu sunt însă suficiente şi sunt primite numai de o parte dintre oamenii care nu au posibilitatea să îşi instaleze o centrală proprie. Anul trecut, de exemplu, în oraş au fost facturi chiar şi de 800 de lei pe lună, numai pentru căldură. Iar dacă anul acesta oamenii vor folosi calorifere electrice, costurile vor creşte considerabil.

În total, 700 de apartamente vor rămâne fără căldură la iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri