Invenţie. Haina inteligentă care va salva vieţi

Data publicării:
haina crop

O jachetă asemănătoare celei pe care o poartă cu Jackie Chan în filmul Fracul Magic a fost creată de un tânăr din Slobozia. Nu îi dă puteri supranaturale celui care o poartă, în schimb îi poate salva viaţa

Sistemul gândit de inventator este simplu. La baza lui stau opt senzori care pot detecta acumulări de gaze naturale, sulf sau monoxid de carbon. Haina inteligentă monitorizează în permanenţă bătăile inimii şi temperatura corpului celui care o poartă. Şi poate cere ajutor pentru proprietarul ei.

„Are senzori pentru GPL, pentru monoxid de carbon, pentru dioxid de carbon şi gaz metan. Deci patru senzori de gaze la care se mai adaugă senzor de temperatură, presiune atmosferică, puls, unul pentru temperatura interioară a corpului şi GPS-ul”, explică inventatorul Costin Costea.

Costin a lucrat la geaca minune zece luni, timp în care a primit aproape 5.000 de lei de la sponsor - mama lui. Acum, când prototipul este gata, tânărul vrea să înceapă testele după Revelion şi să găsească un sponsor adevărat, care să ducă într-o fabrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri