Ministrul Mihnea Costoiu, acuzat că dă lecții de furat statul

Data publicării:
01022013 20m 20ministru 20cluj-47204

Ministrul este acuzat, în presă, că a dat lecţii de furt, într-o întâlnire neoficială cu mai mulţi rectori.

„Nu furăm două.

Dacă vrei, să furăm cinci milioane!

Furăm şapte!

Restul, mâine și poimâine.

Exact!”

Transcrierea discuţiilor dintre ministrul delegat pentru Cercetare şi trei rectori ai unor univesităţi din Cluj îi aparţine celui care a filmat întâlnirea. Presa locală susţine că ministrul ar fi dat indicaţii despre poate fi fraudat statul. O afirmaţie pe care Mihnea Costoiu o infirmă. Ministrul recunoaşte că întâlnirea a avut loc, dar spune că sensul discuţiei a fost denaturat.

„E penibil în primul rând”

„Eu spuneam că nu se mai poate fura cum s-a furat, că trebuie să încetăm. (...) E penibil în primul rând. Aseară a fost o întâlnire cu oameni pe care i-am văzut, unii dintre ei, pentru prima oară în viața mea, rectori ai universităților clujene. (...) Domnul profesor Dâncu povestea explicit cum într-un proiect la Arad s-au decontat și există suspiciuni de fraudă într-un proiect european.

Demnitarul s-a mai declarat dezamăgit că a fost filmat pe ascuns. Mai ales că întâlnirea a avut loc la cabana fostului ministru de Interne, Ioan Rus.

„Mi se pare penibil că s-a ajuns aici. Chiar dacă s-a ajuns aici nu avem nimic de ascuns. Discuțiile de aseară, de la acea întâlnire privată le-am reluat astăzi fără să știu că am fost filmați în discuțiile pe care le-am avut cu conducerile universităților din Cluj-Napoca”, a spus ministru delegat pentru Cercetare.

Mihnea Costoiu a ajuns în scaunul de ministru delegat pentru Cercetare în decembrie anul trecut. Până atunci, a ocupat funcţia de rector al Universităţii Politehnice din Bucureşti, funcţie din care s-a autosuspendat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri