Muzeu şi cafenele în palatul lui Vlad Ţepeş din București

Data publicării:
vlad tepes

Se lucrează de zor la Palatul Voievodal din centrul istoric al Capitalei. Autorităţile vor ca, până la jumătatea anului 2021, turiştii să poată vizita fosta reşedinţă a domnitorului Vlad Ţepeş. Opt milioane de euro a investit Primăria Capitalei în acest proiect.

Peste tot în curtea Palatului Voievodal se aud drujbe, bormaşini şi glasuri de muncitori. La suprafaţă se fac săpături pentru lucrările de consolidare ale ansamblului medieval ridicat în secolul al XIV-lea.

Mihăiţă Lăzărescu, şef şantier: Ne pregătim pentru forajele pe care o să începem să le facem în spate la clădirea principală.

Istoria se mai pune însă în calea lucrărilor. Nu de puţine ori au fost descoperite, în urma săpăturilor, ziduri din vechea "Cetate Bucureşti", aşa că a fost nevoie să fie chemaţi arheologii.

Arheolog: Acest zid construit din bolovani este unul dintre cele mai vechi ziduri descoperite aici în incinta Palatului Voievodal Curtea Vehce. A fost construit în perioada domnitorului Vlad Ţepeş, în secolul XV.

Săpături se fac şi în pivniţa palatului. Potrivit proiectului, aproape nimic nu va mai fi la fel, iar ansamblul va intra în circuitul turistic.

Subsolurile Palatului Voievodal se vor transforma în urma acestor lucrări într-o adevărată galerie de artă. Aici vor fi în permanenţă deschise expoziţii atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turiştii care ajung în Centrul Istoric al Capitalei. În plus, autorităţile vor să păstreze intacte zidurile descoperite de arheologi pentru a putea fi admirate de iubitorii de istorie.

Toate aceste lucrări au termen de finalizare mai 2021.

Marius Coaje, consilier Primăria Capitalei: Noi sperăm să se termine şi mai repede de atât.

Valoarea totală a proiectului ajunge la 8 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri