Peste 1.100 de blocuri din sectorul 4 rămân fără căldură și apă caldă. Termoenergetica anunță o avarie masivă

Data publicării:
cartier blocuri
Blocuri în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat luni căm din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4 vor rămâne fără căldură și apă caldă pentru cel puțin două zile.

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, în zona complexului comercial Grand Arena Mall pe conducta cu diametrul de 1000 mm. Magistrala are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcţiune fiind 1968, arată compania într-un comunicat.

Iniţial, în cursul dimineţii, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecţia străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin.

Au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele tehnice de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune înainte de termenul estimat, precizează Termoenergetica.

Punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri