REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mii de români au sărbătorit în stradă rezultatul alegerilor. Klaus Iohannis a fost în Piața Universității

Data publicării:
iohannis piata captura

UPDATE 23.44. Klaus Iohannis a ajuns în Piața Universității pentru a se întâlni cu miile de români care au ieșit în stradă. Candidatul ACL a salutat mulțimea în timp ce manifestanții cântau imnul național.

Cel puţin 10.000 de români s-au strâns în Piața Universității.

UPDATE 23.04 Piața Universității este blocată în acest moment.  Mii de oameni sărbătoresc în stradă victoria lui Klaus Iohannis, anunțată în sondaje. În București, manifestanții au plecat de la Guvern spre Piața Universității.

Mii de persoane sunt în stradă și în alte mari orașe din România.

UPDATE 22.07. Pe șoseaua Kiseleff au auvt loc câteva incidente între protestatari și jandarmi.

UPDATE 21.21. Peste 3.000 de manifestanţi cer la București prelungirea procesului de votare pentru românii din diaspora. O parte se îndreaptă spre sediul PSD, unde se află premierul Victor Ponta. Circulația pe bulevardul Kiseleff a fost întreruptă.

UPDATE 20.17 Aproximativ 100 de persoane au ieșit în stradă și la Constanța.

UPDATE 19.50 PROTEST ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII BUCUREȘTI. Peste 500 de oameni au ieșit în stradă în București. Aceștia cer prelungirea programului de vot în diaspora. 


REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Având în vedere situația din diaspora ieșim la ora 18.00 în fața sediului MAE pentru a cere prelungirea intervalului orar de votare în diaspora. Ne punem plasturi la gură și mesajul din mână să fie „Lăsați votul să vorbească pentru noi” Nu strigăm lozinci anti-Ponta sau pro-Iohannis înainte de ora 21”, se arată pe Facebook. În București, protestul va începe la ora 18.00 în fața sediului MAE. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, s-au anunțat proteste și la Cluj. „Am fost peste 10.000 în stradă, la Cluj, în 8 și 14 noiembrie. Ne-a unit o dorință legitimă: alegeri libere și corecte. Am cerut condiții corecte de vot în toată țara, dar și în diaspora, unde mii de cetățeni români au fost împiedicați să voteze în turul întâi. Protestul nostru a obligat guvernul să-și recunoască vina, prin demisia ministrului de externe Corlățean. Nu e suficient. Și astăzi, frații noștri din diaspora au format cozi kilometrice, din cauza numărului insuficient de secții de votare. Guvernul Ponta continuă să facă tot ce poate pentru a împiedica diaspora să voteze. Există în continuare riscul ca zeci de mii de români să nu poată vota în diaspora!”, se arată într-un anunț postat pe Facebook. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri