Sari la conținut
News Alert

Salariile de top din România

 

Chiar dacă statul a fost ceva mai darnic decât companiile private anul trecut cu majorările salariale, salariile de top vin tot din sectorul privat.

Radu Graţian Gheţea, în calitate de preşedinte al CEC Bank, a câştigat lunar aproape 30.000 de euro, de aproape trei ori mai mult decât guvernatorului Băncii Naţionale.

De şase ori mai puţin decât Mugur Isărescu câştigă preşedintele ţării. Klaus Iohannis va încasa din funcţia de şef al statului în jur de 1.500 de euro pe lună. În calitate de primar al Sibiului încasa doar 830 de euro lunar.

Parlamentarii au indemnizaţii ceva mai mici, de 4.909 lei pe lună, echivalentul a 1.115 euro, însă veniturile pot fi completate cu sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

De două ori mai bine câştigă patriarhul Daniel, aproape 3.150 de euro. Aproape două treimi din această sumă sunt bani de la stat.

La nivelul lunii octombrie, salariul mediu net din învăţământ era de circa 350 de euro pe lună. Salariaţii din sănătate şi asistenţă socială câştigau în jur de 340 de euro pe lună, în timp ce persoanele care lucrează în administraţia publică se bucurau de venituri de 540 de euro lunar.