TIMIȘOARA. Spital de stat doar pentru animale, construit cu bani europeni

Data actualizării: Data publicării:
09012013 20spital 20animale-42763

Bella este doar unul dintre pacienții ajunși la Camera de Garda a Spitalului de Animale din Timişoara. Medicii de aici lucrează ca într-un veritabil spital uman, iar cazurile curg pe bandă rulantă.

Pacientul necuvântator din imagini nu e la prima vizita în spitalul de stat. A fost operat de mai multe ori, dar vârsta își spune cuvântul.

„La serviciul de gardă s-a prezentat un pacient. Din primele date pe care le avem, s-a prezentat cu sindrom febril, o slăbire progresivă în ultima perioadă de timp și lipsa apetitului”, a spus doctorul Călin Hurea.

Asemenea lui, mulți dintre pacienții necuvântatori petrec luni bune internați în spital. Chiar dacă nu pot să vorbească, mulțumirea și fericirea lor se văd și se simt, la propriu.

Iar atunci când nu salvează vieţi, medicii se ocupă de psihicul animalelor.

Pluto e un ciobanesc german, iar el și stapânul lui primesc sfaturi utile de la doctori, astfel încât câinele să treacă peste teamă.

„Avem spații de internare atât pentru animalele de companie, câine și pisică, cât și pentru cele de fermă, ovine și bovine. Spațiile sunt dotate cu toate cele necesare: apă, căldură, curent”, a declarat Narcisa Mederle, director la Spitalul Universitar Veterinar Timișoara.

În total, în fiecare zi, în sălile de operație ale spitalului de animale ajung până la 20 de pacienți. Spitalul a fost ridicat cu 400.000 de euro, fonduri europene, iar inaugurarea oficială va avea loc în această primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri