Toalete de lux pentru şcoli fără apă potabilă. Grupuri sanitare de 200.000 de lei au fost amenajate într-o clădire veche

Data publicării:
apa-6

Investiții făcute la o unitate de învățământ dintr-o comună ieşeană sunt contestate de locuitori. Astfel, grupuri sanitare de lux au fost amenajate într-o clădire veche de peste 60 de ani. Toaletele funcţionează într-o clădire în care, de exemplu, nu curge apă potabilă.

 

Şcoala Generală din comuna ieşeană Hărpăşeşti, unde învaţă peste 200 de elevi, nu are apă potabilă, iar elevii sunt nevoiți să vină cu sticlele de apă de acasă. Cu toate acestea, grupul sanitar din clădire este unul de lux şi a costat 200.000 de lei.

Suma este de cinci ori mai mare decât fondurile alocate anual pentru funcţionarea unităţii. Nici autorităţile şi nici reprezentanţii şcolii nu vor să dezvăluie cine este autorul lucrării.

Autoritățile aruncă vina dintr-o direcţie în alta pentru gestionarea proastă a bugetului, aşa că instituția de învățământ rămâne fără apă potabilă pentru că primarul comunei spune că nu are bani pentru acest proiect.

Lipsa apei potabile este doar una din problemele cu care se confruntă conducerea şcolii: spaţiul mult prea mic îi determină pe dascăli să predea în două schimburi.

Şcoala din Hărpăşeşti nu este singura unitate ieşeană în care au fost amenajate astfel de grupuri sanitare. Bugetul aprobat de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost de 1,5 milioane de lei pentru șase toalete de lux.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri