Sari la conținut

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Momente emoționante în Gara regală din Sinaia. Sute de oameni au intonat Imnul regal

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI  Membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, au participat, alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi de reprezentanţi ai administraţiei publice, la o ceremonie în cadrul căreia au fost împărţite steguleţe, s-a intonat imnul naţional şi imnul regal.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI  Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceştia au stat de vorbă cu ei.Puţin după ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinaţia Ploieşti. De la Ploieşti, trenul regal va merge către Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, garnitura urmând să aducă Familia Regală la Bucureşti, luni seară.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI  Familia Regală a pornit sâmbătă spre Sinaia, într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României.  Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI  Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Principesa Margareta: 1 Decembrie este o zi mare, în care este bine să fim uniţi din nou

Familia Regală a pornit sâmbătă într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României, la această călătorie, care se va încheia chiar pe 1 Decembrie, luând parte principesa Margareta, principele Radu, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, dar şi copii, bătrâni şi ambasadori.

Alături de principesa Margareta şi principele Radu au pornit în această călătorie simbolică şi principesa Maria, cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai şi ale Reginei Ana, şi principele Nicolae, alături de căţelul său, Milo.

Familia Regală a plecat într-o călătorie simbolică, la Sinaia, cu trenul

Regele Mihai şi Regina Ana nu au putut să participe la acest eveniment, aceştia nefiind în prezent în România, după cum a precizat principesa Margareta. Ea a mai spus că este foarte mândră că la această călătorie simbolică participă şi doi invitaţi speciali, respectiv arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Seria de evenimente organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României va continua sâmbătă, la castelul Peleş din Sinaia, cu o recepţie a Corpului Diplomatic, şi duminică, în acelaşi loc, cu o ceremonie de învestire a furnizorilor regali.

Potrivit site-ului Familiei Regale în următoarele zile vor avea loc mai multe evenimente: 

Ceremonie de învestire a Furnizorilor Regali la Castelul Peleș duminică, 30 noiembrie 2014

Duminică, 30 noiembrie 2014, Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare va oferi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.

Ceremonia va avea loc la ora 17, în Holul de Onoare.

La ceremonie va participa Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Trenul Regal, de la Gara Sinaia la Gara Regală Băneasa luni, 1 decembrie 2014

Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României.

Principesa Moștenitoare si Principele Radu vor fi însoțiți de Principesa Maria și Principele Nicolae.

Alături de Familia Regală, se vor afla Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei.

Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile.

Trenul Regal va pleca la ora 09.08 din Gara Sinaia. Plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00.

Traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi:

Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.
Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.
Gara Râmnicu Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.
Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.
Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa.