Trei cutremure mici au avut loc în Brașov și Vrancea

Data actualizării: Data publicării:
seismograf cutremur
Seismograf. Foto: Getty Images

Trei cutremure de intensitate mică au avut loc, în noaptea de joi spre vineri, în România, arată datele INFP. Ceea ce este neobișnuit este că unul a avut loc în Brașov. 

Primul cutremur a fost înregistrat la o adâncime de 5 kilometri, la ora 00:01, în județul Brașov. Seismul a avut magnitudinea de 2.4 și a avut loc lângă Brașov, Ploiești, Pitești, București și Bacău.

Cel de-al doilea seism a fost la ora 00:04 în Vrancea, la adâncimea de 141 km și a avut magnitudinea de 3 grade. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Brașov, Ploiești, Bacău, Galați și Brăila.

Ultimul cutremur a fost înregistrat la ora 05:13 și s-a produs tot în Vrancea, la adâncimea de 100 km, cu magnitudinea de 2.8. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Bacău, Ploiești, Galați și Brăila.

Anul acesta nu s-au produs cutremure majore la noi în țară. În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5 grade, producându-se la o adâncime de 116 kilometri.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri