Trei sibieni au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri. Ei sunt bănuiţi că ar fi comercializat "cristal"

Data actualizării: Data publicării:
droguri
Cele trei persoane au fost reţinute pe 16 noiembrie. Foto: Profimedia Images

Trei persoane din Sibiu, bănuite că ar fi comercializat "cristal", un drog de mare risc, dar și alte stupefiante, au fost arestate preventiv în urma a trei percheziţii realizate săptămâna trecută la domiciliile acestora de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii DIICOT Vâlcea. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a transmis că cele trei persoane au fost reţinute pe 16 noiembrie, acestea fiind cercetate pentru că ar fi vândut printre altele şi drogul de mare risc cunoscut sub denumirea de "cristal".

"În perioada august - septembrie 2023, persoanele cercetate ar fi comercializat, în interes propriu sau ca intermediari, 3-CMC - drog de mare risc cunoscut sub denumirea de cristal, precum şi substanţe psihoactive (dipentylone şi 2 MMC), pentru 6.000 de lei la fiecare tranzacţie. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate două plicuri cu urme de substanţă albă, două grame de fragmente vegetale, două grindere, cinci telefoane mobile şi trei SIM -uri", se arată în comunicatul transmis de Poliţia Vâlcea.

Procurorii DIICOT au precizat că cele trei persoane reţinute au fost prezentate pe 17 noiembrie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, care a dispus arestarea preventiva a celor în cauza, pentru trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri