Un laborator de teste Covid, de un sfert de milion de euro, funcționează la Sibiu după luni în care a stat închis

Data actualizării: Data publicării:
sibiu
Directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a anunțat inaugurarea laboratorului de testare PCR. Foto: Agerpres

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu face teste pentru COVID-19 a inaugurat un laborator de teste pentru Covid-19, care a fost achiziționat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Laboratorul a stat până acum cu lacăt pe ușă, deși era dotat cu aparatură și avea toate avizele necesare.

Directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat pentru Agerpres că unitatea pentru testare cu aparatură PCR va face primele teste, după ce s-a încheiat un protocol cu reprezentanții Universității. 

"Am încheiat protocolul cu ULBS astăzi. De astăzi, laboratorul poate să facă 30 de teste, maximum de teste va fi de 96 în momentul în care va fi operaţionalizat în întregime", a explicat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Laboratorul are aparat PCR și poate face aproape 100 de teste pe zi, la capacitate maxină, însă a stat închis câteva luni, în curtea Facultăţii de Medicină, din cauză că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a refuzat să încheie o colaborare cu Universitatea Lucian Blaga.

În luna aprilie, Universitatea "Lucian Blaga" anunţa, printr-un comunicat de presă, că investeşte un sfert de milion de euro pentru proiecte de prevenire şi diagnosticare a COVID-19, bani din care s-a cumpărat şi acest aparat de testare. De atunci, universitatea a dotat acest laborator şi a obţinut toate avizele necesare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri