Un nou incendiu la incineratorul de la Brazi care a ars și acum două săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
incineratorul de la brazi, după incendiu
Depozitul de colectare a deșeurilor periculoase din Brazi, după incendiu. Foto: ISU Prahova

Un nou incendiu a izbucnit, luni dimineață, la firma de colectare a deșeurilor periculoase din Brazi, afectată de flăcări și în urmă cu două săptămâni.

Pompierii au primit un apel la 112 în care se semnala că la incineratorul de la Brazi iese din nou fum. 

ISU Prahova a comunicat că la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere. Conform pompierilor, este vorba de un incendiu în interior care afectează o suprafață de 100 de metri pătrați, scrie Mediafax.

În urmă cu aproape două săptămâni, un alt incendiu a afectat platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată. Reprezentanții companiei cred că focul a fost pus intenționat chiar de acea persoană. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova transmitea că incendiul de la firma de colectare a deșeurilor periculoase din Brazi, va continua să fumege pentru o săptămână, sau chiar mai mult, și că, chiar dacă nu mai sunt focare vizibile, există posibilitatea ca la nivelul solului să ardă mocnit. 

ISU a transmis că operatorului economic i s-a spus în vedere că trebuie să îndeplinească mai multe obligații legale pentru apărarea împotriva incendiilor.

Firma din Brazi avea activitatea suspendată din ianuarie, în urma retragerii autorizației de mediu.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri