Un singur pat de terapie intensivă mai e disponibil în toată țara, în ziua cu un nou record de pacienți COVID în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
ambulante care preiau pacienti covid
Ambulanţele private vor răspunde la 112 pentru a ajuta sectorul public în context Covid. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La nivel național există în acest moment un singur pat ATI pentru pacienții infectați cu COVID, în județul Hunedoara, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică. Aceasta, în condițiile în care azi sunt internați la terapie intensivă 1.632 de pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În data de 11 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, conform autorităților.

1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La nivel național este disponibil 1 singur pat ATI, în județul Hunedoara.

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare și că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri