O declarație simbolică de unire a României cu Republica Moldova ar putea fi semnată la Timișoara

Data actualizării: Data publicării:
unire

În anul Centenarului, o declarație simbolică de unire cu Republica Moldova ar putea fi semnată la Timișoara, după ce unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean a făcut un demers în acest sens. Documentul, va fi supus votului consilierilor județeni pe 29 martie.

”Românii în proporție de 80 la sută își doresc unirea cu Republica Moldova", a declarat Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ, Timiș.

Documentul a fost depus deja la secretariatul Consiliului Județean Timiș.  Acesta nu va avea niciun impact, în afară de cel declarativ. Roxana Iliescu, vicepreședintele instituției, le cere consilierilor județeni din Timiș să susțină declarația și, implicit, unirea României cu Republica Moldova.

"Consider că cum, în 2018 în an de sărbătoare când celebrăm 100 de ani pe 27 martie 1918 un gest mai potrivit din partea noastră n-ar fi decât semnarea acestei declarații de reunire”, a declarat Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ, Timiș.

100 de consilii locale din Republica Moldova și-au exprimat deja dorința de unire cu România.

"Partidul Național Liberal și reprezentanții Partidului Național liberal au susținut de la începutul anilor 90 această reunificare cu RM și cred că suntem obligați așa cum spuneam și mai devreme moral ca să susținem orice de mers sau al oricărui cetățean privind reunificare cu Republica Moldova”, a declarat Nicolae Bitea, consilier județean, PNL Timiș.

Declarația simbolică a fost semnată și de Consiliile județene din Prahova, Constanța și Iași.

reporteri: Alexandra Marian/operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri