Baciu: România a mai depășit o bornă, peste 10.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson administrate. Medicii de familie s-au mobilizat

Data publicării:
andrei baciu cu masca pe fata in fata unui microfon
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că peste 10.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au fost administrate. Foto: Agerpres

România a mai depășit, miercuri, un prag, peste 10.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson administrate, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Vaccinul produs de compania americană se poate face în cabinetele medicilor de familie, fără programare pe platformă, a mai precizat Baciu.

Potrivit lui Andrei Baciu, în ultimele 24 de ore au fost administrate 4.011 doze, iar în total 12.662 de persoane au fost imunizate cu acest vaccin care se administrează într-o singură doză. 

„Mă bucur că medicii de familie s-au mobilizat și tot mai mulți români le trec pragul pentru vaccinare. Sunt sigur că zilele următoare vom depăși record după record, iar numărul persoanelor vaccinate se va dubla în scurt timp”, a declarat secretarul de stat.

Baciu a mai precizat că vaccinarea în cabinetele medicilor de familie le permite românilor să se vaccineze fără programare pe platformă și că aceștia nu trebuie să revină, pentru că vaccinul Johnson&Johnson se face într-o singură doză, fără rapel.

Printre județele în care s-au administrat cele mai multe doze din acest vaccin se numără Bihor, Dâmbovița, Călărași, Iași și Dolj.

Citește și: Imunizarea la medicii de familie: Se vaccinează în 372 de cabinete, din 38 de județe și din București

O nouă tranșa de vaccinuri Johnson&Johnson au ajuns în România

54.000 de noi astfel de doze au intrat miercuri în țară prin Vama Nădlac și vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, anunță CNCAV.

Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

– Centrul Național de Stocare București: 6.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 7.200 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 7.200 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 4.800 doze.

Vaccinul produs de companie Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri