Aegon pleacă din România. Cine ar putea prelua operațiunile

Data actualizării: Data publicării:
sedinta-aegon
Foto: Facebook/Aegon

Asigurătorul olandez Aegon își face „exitul” din România. E de fapt o retrargere mai largă din tot ce mai are în Europa de Est. Compania încearcă să facă rost de lichidități pentru a echilibra bilanțurile afectate de pandemie.

Reuters scrie că a avut deja discuții de tatonare cu mai mulți potențiali cumpărători. Sursele citate de agenție spun că tranzacţia, pe tot ce înseamnă operațiunile estice, s-ar putea duce la 650 de milioane de euro.

Printre cei interesați s-ar regăsi Allianz, NN şi grupul belgian KBC. Acum doi ani, Aegon a vândut operațiunile din Cehia și Slovacia către NN pentru 155 milioane de euro.

Aegon oferă asigurări în principal asigurări de sănătate și viață. Este însă un jucător solid pe piața pensiilor private.

În Pilonul II administrează fondul Vital, al patrulea ca dimensiune din piață după active. A început în colaborare cu Banca Transilvania, ca mai apoi să preia participația partenerului. Ulterior și-a consolidat poziția prin preluarea fondului administrat de Eureko.

În prezent gestionează 10% din activele totale ale Pilonului II de pensii private. Totodată are și un fond în Pilonul III al pensiilor facultative.

Partenerii noștri