Au scăpat banii europeni printre degete după ce au muncit șapte ani la proiect

Data publicării:
fonduri-europene-euro

Proiectul staţiei de reciclare a fost lansat în 2007, de Consiliul Judeţean. Şefii administraţiei au cerut primăriei din comuna Roeşti să găsească teren.

Mircea Bălan, viceprimar Roești: Am achiziționat circa 20 de hectare de teren neagricol și l-am pus la dispoziția consiliului județean, rămânând ca consiliul județean să facă următoarea etapă, licitație, finanțare și execuție.

Peste doar cinci luni aici ar trebui să fie gata stația de reciclare a deșeurilor menajere din Roești. După cum vedeți de jur-împrejur este numai pădure și nu a fost turnată nici măcar fundația”, transmite corespondentul Digi24 Elena Alexandru.

Finaţarea proiectului trebuia asigurată de Ministerul Mediului, din fonduri europene. În 2013, ministrul Rovana Plumb a anunţat că proiectul va primi o finanţare de 40 de milioane de euro. Şi totul s-a blocat la faza de licitaţii, atunci când autorităţile au constatat că nu au toată documentaţia necesară. Dacă ar fi fost construită, la stația de reciclare ar fi lucrat 100 de persoane.

Nu avem unde să ne ducem, tineretul ăsta merg în străinătate, am doi copii care sunt plecați. Aici nu au unde să se ducă”, spun localnicii.

Autorităţile locale spun că vor reface documentaţia şi speră să primească bani în noul exerciţiu financiar european.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri