Forever 21, la un pas de faliment. Anunțul făcut de companie

Data actualizării: Data publicării:
Low-Cost Apparel Retailer Forever 21 To File For Bankruptcy According To Reports
Foto: Guliver/Getty Images

Forever 21 nu durează chiar pentru totdeauna în mijlocul revoluției digitale. Retailerul american de haine pentru adolescenți și-a depus cererea de intrare în faliment, anunțând că vrea să închidă 178 din cele peste 800 de magazine pe care le are în întreaga lume.

Potrivit Reuters, compania cu sediul în California intenționează să își reorganizeze afacerea și să închidă majoritatea magazinelor fizice din Asia și Europa. Forever 21 este prezent și în România cu două magazine, așa că nu ar fi exclus să își facă exitul și de pe această piață.

Săptămâna trecută, compania spusese că va ieși din Japonia și va închide toate cele 14 magazine la sfârșitul lunii octombrie. De asemenea, filialala sa canadiană a depus cererea de faliment și intenționează să încheie afacerea, închizând 44 de magazine în țară.

De mai bine de doi ani magazinele tradiționale depun mari eforturi de supraviețuire în fața concurenței online în creștere, mai ales din cauza prețurilor mari la chirii și a datoriilor uriașe. La începutul anului 2017, mai mult de 20 de retaileri americani și-au cerut falimentul pe măsură ce tot mai mulți clienți preferă comerțul online în detrimentul mall-urilor.

În acest an, peste 8 mii de magazine se vor închide în Statele Unite, pe lângă cele aproape 6 mii închise anul trecut, arată studiile de piață. În total, până la sfârșitul anului, numărul de magazine fizice închise pe teritoriul american ar putea ajunge la 12 mii.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri