Analiză Ciudățeniile crizei economice. Investitorii pariază pe bitcoin, aur și whisky

Data actualizării: Data publicării:
Investitorii mizează pe bitcoin, aur şi whisky
Colecție de sticle de whisky. Foto: Gulliver/Getty Images

Investitorii mizează pe bitcoin, aur şi whisky pentru a se pune la adăpost de inflaţie. Conform specialiștilor americani, nu este nevoie decât de o depăşire a nivelului de 1,7% cu aproximativ un punct procentual pentru ca sistemul să sufere un şoc. 

Despre aceste ciudățenii ale crizei economice a vorbit la Digi24 analistul financiar Iancu Guda, care de azi, realizează de azi, la Digi24, rubrica Banii în Mișcare, care se difuzează la 14.30, 17.30 și 20.30.  

Mașinile ar putea reprezenta o investiție doar dacă sunt ținute mai mult timp, sunt foarte bine întreținute și peste multi ani devin mașini de epocă, iar în ceea ce privește whisky-ul, doar dacă este vorba de deținerea unei cantități impresionante de sticle care să fie depozitate si conservate în timp. O sticlă de whisky cu vechime poate aduce câștig doar dacă o vinzi unui colecționar.

"Poți investi mai inteligent pe termen scurt și mediu cumpărând acțiuni la companiile producătoare de whisky, care sunt listate la bursă", a adăugat Iancu Guda.

"Este trist că în aceste vremuri dificile oamenii se refugiază în jocuri de noroc sau în alcool, dar unii pot privi detașat aceste slăbiciuni umane și să vadă oportunitatea acestei investiții.

În ceea ce privește aurul, a ajuns deja la un maxim istoric pe tranzacționare.

În vreme de recesiune, lumea investește în metale prețioase. Dar, cred că este târziu pentru investiții în aur, deja a ajuns la cote maxime istorice. Nu cred că mai are potențial semnificativ de creștere", a explicat Guda.

Investițiile în bitcoin pot aduce câștiguri foarte mari, dar și pierderi la fel de mari, a avertizat Guda.

"Singura zonă sigură privind monedele virtuale este reprezentată de țările cu regim controlat care impun limitări la plățile în valută ca să își protejeze moneda națională, China, Turcia. În rest nu aș recomanda astfel de investiții decât foarte puțin.

Dacă ai 10.000 de euro pentru investiții, maxim 5% aș recomanda pentru aceste investiții alternative cu risc foarte mare", a conchis analistul financiar.

Intervenția integrală în materialul video

Redactare Georgiana Marina

 

Partenerii noștri