Vânzările de mașini noi în Europa au ajuns în iunie la nivelul anului 1996

Data publicării:
masini in showroom
Foto: arhivă GettyImages

Vânzările de mașini noi în Europa în luna iunie au scăzut la nivelul lunilor din 1996, cifrându-se la doar 1,06 milioane de unități, în timp ce unii constructori au raportat scăderi și de 50%, informează Reuters.

Grupul Volkswagen a fost cel mai afectat mare constructor, iar vânzările sale au scăzut cu 25% în iunie. Cu toate acestea, la nivel de șase luni, Stellantis a fost cel mai afectat, înregistrând o scădere de 21,1%.

Dintre mărcile mai mici, Volvo a scăzut cu 47,9% în luna iunie și 28,5% la nivelul primului semestru, în timp ce grupul Jaguar Land Rover a scăzut cu 13,2% în luna iunie și 34,7% în primele șase luni ale anului.

Inflația, probleme cu lanțurile de aprovizionare, creșterea numărului cazurilor de coronavirus în anumite țări și criza microcipurilor sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă industria auto din Europa, aflată în declin în ultimele 12 luni.

Toate cele patru mari piețe europene, Germania, Franța, Italia și Spania, au raportat scăderi ale vânzărilor de autovehicule.

Partenerii noștri