Elon Musk a obținut un bonus uimitor după ce Tesla a ajuns să valoreze mai mult decât Toyota, VW și Hyundai la un loc

Data actualizării: Data publicării:
Defamation Lawsuit Against Tesla CEO Elon Musk Over Calling British Rescue Diver "'Pedo Guy" And Rapist Begins In Los Angeles
Elon Musk Foto: Guliver/Getty Images

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a deblocat a două tranșă din bonusul uriaș stabilit împreună cu conducerea constructorului de mașini electrice, informează Bloomberg.

Valoarea medie de piața a companiei Tesla în ultimele șase luni s-a ridicat la peste 150 de miliarde de dolari, chiar dacă acțiunile companiei au înregistrat o scădere ieri. Astfel, Elon Musk poate acum să-și exercite dreptul a cumpăra încă 1,69 milioane de acțiuni Tesla, deși va trebui să aștepte cel puțin 5 ani pentru a le vinde.

Acțiunile pot fi cumpărate la un preț de 350,02 dolari, ceea ce înseamnă că Musk ar obține un câștig de 2,1 miliarde de dolari dacă le-ar cumpăra și ar putea să le vândă imediat.

Elon Musk a deblocat prima tranșă din bonusul său în luna mai, când valoarea medie a Tesla la șase luni a depășit 100 de miliarde de dolari. Prețul acțiunilor Tesla s-a dublat de atunci până în prezent, iar constructorul fondat de Musk valorează în prezent mai mult decât companiile Toyota, Volkswagen și Hyundai împreună.

Pachetul de compensații al lui Elon Musk, cel mai mare mare încheiat vreodată între un CEO și un consiliu de administrație, include opțiuni de 20,3 milioane de acțiuni, împărțite în 12 tranșe. Dacă Musk îndeplinește toate obiectivele companiei ar putea obține peste 50 de miliarde de dolari.

Pentru a debloca următoarea tranșă din bonus, Tesla trebuie să atingă o valoare media a compeniei la șase luni de 200 de miliarde de dolari sau să înregistreze venituri de 35 de miliarde sau profit EBITDA (înainte de a scădea amortizarea, dobânzile și cheltuielile cu impozitul pe profit) de 3 miliarde de dolari, timp de patru trimestre consecutive.

Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, este al 9-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 71,5 miliarde de dolari, potrivit indexului miliardarilor Bloomberg.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri