Sari la conținut
News Alert

Noul ministru al Energiei a vorbit cu L. Ciurel despre demisia acestuia de la CE Oltenia

Om cu legături politice şi vechime în companiile de stat, Ciurel este cercetat alături de Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. La Complexul Energetic Oltenia a ajuns pe post de manager privat, dar selectarea sa a fost contestată. Laurenţiu Ciurel spune că nu a făcut nimic ilegal cât a lucrat la Complexul Energetic Rovinari. Ba, din contră, susţine că el a semnalat unele dintre neregulile cercetate de procurori.

Imediat cum a preluat Ministerul Energiei, Victor Grigorescu l-a sunat pe directorul general al Complexului Energetic Oltenia. Noul ministru a declarat pentru Hotnews că apreciaza deschiderea lui Ciurel de a lua în considerare demisia.

Este o exprimare diplomatică în condiţiile în care nu este pentru prima oara când se vorbeşte despre plecarea lui Ciurel. Este judecat în dosarul penal deschis pe numele fostului premier Victor Ponta şi al fostului ministru Dan Şova.

Ciurel era în conducerea Complexului Energetic Rovinari în momentul în care compania de stat a semnat controversatele contracte cu casa de avocatura a lui Şova.

În 2012 termocentralele Rovinari, Turceni şi Craiova au fost înghiţite de nou-formatul Complex Energetic Oltenia, în vârful căruia a fost numit director general chiar Laurenţiu Ciurel. Şi nu oricum, ci ca manager privat.

Din această cauză se şi forţează o demisie a sa pentru că o eventuală demitere ar putea fi urmată de procese şi cereri de despăgubiri. Ciurel a fost selectat ca manager privat, deşi potrivit CV-ului său, în ultimii 31 de ani, Ciurel a lucrat 29 în companiile energetice de stat. De fapt a fost un om din sistem. iar numărul mare de companii prin care a trecut vine şi de pe urma reorganizării continue a sistemului energetic de stat.

Doar în 2010 şi 2011 a lucrat la privat, ca şef al unei companii obscure, numite Katalconstruct.

Fondul Proprietatea, unul dintre acţionarii minoritari ai Complexului Energetic Oltenia, a contestat selectarea lui Ciurel şi a reproşat că ceilalţi candidaţi nici măcar nu au fost intervievaţi. În plus, Laurenţiu Ciurel era membru PSD la momentul numirii în condiţiile în care numirea managerilor privaţi avea tocmai rolul de a depolitiza companiile de stat.

Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a fost compania de stat cu cele mai mari pierderi, 700 de milioane de lei, iar în februarie anul acesta, consiliul de supraveghere ar fi încercat sa îl demită pe Laurenţiu Ciurel.

Pe aceeași temă