Ministrul demis R. Cuc vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: Lăsăm totul servit pe tavă viitorului Guvern

Data publicării:
autostrada ploiesti

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, anunță că este gata contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov. Drumul de mare viteză ar urma să fie realizat în parteneriat public-privat de un consorțiu turco-chinez.

Răzvan Cuc: „Am avut o întâlnire cu Ghizdeanu, Bogdan Pascu şi cu alţii de la Autostrăzi, împreună cu un consorţiu care a participat la Ploieşti – Braşov. Sunt foarte fericit să anunţ că firma respectivă şi Comisia de Prognoză au ajuns la un consens. Săptămâna viitoare vor livra contractul pentrur demararea proiectului Ploieşti – Braşov. Acest contract trebuie aprobat şi prin HG. Lăsăm totul servit pe tavă viitorului Guvern”.

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a ajuns la o înțelegere cu asocierea China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat (PPP) a autostrăzii Ploiești-Brașov, potrivit anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Autostrada Ploiești-Brașov ar putea fi astfel primul drum de mare viteză care va fi construit în regim de PPP, pentru care șoferii vor plăti taxă.

Întrebat dacă nu grăbeşte acest proces pentru a întinde o capcană viitorului ministru al Transporturilor, Cuc a negat acest lucru, explicând că situaţie este una transparentă.

"Nu ne grăbim. Este munca din ultimele șase luni de zile. Nu e nicio capcană. Nu se pune problema de așa ceva. Lucrurile sunt simple, sunt transparente. Sunt condiții obișnuite pentru un PPP. Contractul va fi public, va fi aprobat prin hotărâre de guvern", a declarat Răzvan Cuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în şedinţa CSAT din luna iulie a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar spera ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

Citiţi şi:

Avertisment în privința autostrăzilor: O soluție „nefericită” pentru Ploieşti - Braşov

Negocieri cu un mare constructor chinez pentru autostrada Ploieşti - Braşov. Experienţele altor state

Asociația Pro Infrastructură: PPP Ploiești – Brașov este „o glumă proastă, pe bani publici”

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri