Podul vechi de la Agigea, închis pentru trei luni

Data actualizării: Data publicării:
podul nou agigea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) închide, timp de trei luni, traficul pe podul de la Agigea, începând cu data de 12 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare, acestea urmând să fie finalizate integral în septembrie 2017.

podul nou agigea

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia.

Lucrările la acest pod au fost amânate mult timp, traficul fiind deseori restricţionat, ceea ce duce la formarea de cozi în timpul sezonului estival. Lucrările care se reiau din 12 septembrie vor include şi înlocuirea ultimelor hobane ale podului. 

”Reluarea lucrărilor de punere în siguranţă a "Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988" se va face începând cu data de 12 Septembrie 2016 prin înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare”, se arată într-un comunicat de presă remis joi, informează News.ro.

Decizia de reluare a lucrărilor în 12 septembrie a fost luată pentru a evita traficul intens din timpul sezonului. CNADNR a anunţat că va efectua o parte a plăţilor către constructor până vineri. Până la demararea lucrărilor de reabilitare, CNADNR va prelungi restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea.

Astfel, viteza maximă de circulaţie va rămâne de 50 km/h, masa totală a vehiculelor este limitată la 5 tone, iar circulaţia se desfăşoară pe două benzi din patru. Şoferii care vor să ajungă în sudul Litoralului sunt sfătuiţi să aleagă în viitor noul pod rutier din Portul Constanţa, deschis traficului la finalul anului trecut.

Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar lucrările au fost mult întârziate.

Podul de la Agigea a fost dat în folosinţă în 1983, fiind realizat în doar trei ani de specialiști români.

Șoferii au la dispoziție o rută ocolitoare respectiv A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la kilometrul 0 al Canalului Dunare - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri