PROMISIUNE. Crescătorii de ovine vor primi în plus câte 4,5 euro pentru fiecare animal

Data publicării:
36632 20mediafax 20foto 20valentin 20zamora-56219

Daniel Constantina declarat înaintea unei întâlniri cu fermieri şi şefi de servicii deconcentrate din judeţul Cluj, că este vorba despre „un ajutor important”, care reprezintă o creştere de aproape 50 la sută şi care vine într-o perioadă destul de grea pentru crescătorii de ovine, în condiţiile creşterii preţului la furaje.

„O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate.Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50 la sută, care vine într-o perioadă destul de grea”, a declarat Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

El a adăugat că ajutorul este permis pentru că nu numai în România, ci şi în alte state europene preţul furajelor a crescut destul de mult, iar astfel s-a simţit nevoia unei intervenţii, precizând că acest ajutor va fi acord începând din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri